Trylling, verdens beste hobby

tryllesett hobby

Trylling, verdens beste hobby

Bilde av et tryllesett - trylling som hobbyHobby er noe alle børn bør ha! Alle barn, nesten uten unntak, får et tryllesett som barn. Men for mange er det mye som skal til for å få trylling som hobby. Dette blir ofte kun en kortvarig hobby. Hvorfor er det slik?

For å skjønne dette, tror jeg man må sette dette i kontekst av hvorfor jeg har kommet dit jeg er. For meg er magi og trylling ikke lengere en hobby, men en jobb jeg nyter til det maksimale. Det er en jobb og hobby som betyr ekstremt mye for meg som person. Den gir meg utfordringer, glede, skuffelser, positive følelser og fantastiske opplevelser. Å være tryllekunstner kan gi mange en enorm opplevelse, uansett nivå.

 

 

Trylling som hobby

Mange spør meg, – når og hvordan begynte du med trylling? Trylling som hobby starter gjerne med et tryllesett til jul. For meg startet det med noe helt annet, – en bestefar. En bestefar som på ingen måte noen gang hadde hatt trylling som hobby, men som kunne et par korttricks. Et par tricks som lurte meg grovt, som liten gutt. Og slik er det nok for mange idag. Men hvordan ivaretar man interessen etter sitt første tryllesett? Eller etter bestefar viste et par korttricks?

Det er nok et spørsmål med mange svar, men hvis du sammenligner det med andre hobbyer, så er det miljø som skal til. Hvor hadde fotball, håndball, ski og andre idretter vært idag, uten foreninger, klubblag og et sted å videreutvikle seg? Så det enkle svaret er å finne likesinnede. Skal man klare å ivareta trylling som hobby gjennom barndommen og opp i voksen alder, må man finne et miljø for likesinnede. I Norge har vi flere miljø, og det største er Magiske Cirkel Norge, som har avdelinger i hele Norge.

 

En hemmelig klubb

Mange tror at trylling og magiske klubber er som losjen. Forbundet med hemmeligheter, og sine mørke sider. Tvert imot vil jeg si. I slike miljøer er det full åpenhet, spesielt med tanke på juniorer og yngere kommende krefter. Her blir de tatt i mot  av andre tryllekunstnere, og gitt mulighet til å videreutvikle seg, og satt på rett spor for å kunne komme seg videre.

Det som er ekstra trist, er jo at mange ikke en gang vet om at disse miljøene eksisterer. Og da blir det veldig vanskelig å ivareta trylling som hobby. Selv om trylling i mange år har blitt forbundet med hemmeligheter, så er de som driver med trylling som deg og meg. Det er bare at de har valgt å investere et enormt antall timer for å komme dit de er.

Som en hvilken som helst annen, med en eller annen hobby. I slike miljøer vil man treffe likesinnede, yngere, eldre, mer erfarne, mindre erfarne. Man vil kunne lære av å se på andre, lytte til andre, delta på seminarer, kurs, og videreutvikle sin egne ferdigheter. I Norge har vi som sagt flere klubber som vil kunne hjelpe yngere og eldre med trylling som hobby;

Behold verdens beste hobby, – ta kontakt med en forening, meld deg inn, og ta del av et fantastisk miljø!