Foredrag for næringslivet, – med magisk innpakning

Magiske Foredrag for næringslivet med tryllekunstner Rune Carlsen. Som utdannet IT-ingeniør og Økonom, har Rune gjennom 25 år holdt kurs og foredrag for mange av de aller største selskaper i Norge. I tillegg til å være en internasjonalt premiert tryllekunstner, er hans foredrag den eneste av sitt slag. Runes kombinasjon av faglige ekspertise, inspirerende presentasjon og magisk innpakning, vil tilføre dine ansatte og selskap noe helt unikt!

Book meg gjerne via FOREDRAGSHOLDERE AS!

CYBERSHOW! - hva har kriminelle og tryllekunstnere felles?

Foredraget CYBERSHOW er en god kombinasjon av underholdning og faglig innhold. Både kriminelle og tryllekunstnere benytter psykologiske teknikker for å manipulere og påvirke sitt publikum eller målgruppe. Metoder som avledning, sosial manipulasjon, illusjoner ved valg, persepsjon, utnyttelse av nyskjerrighet og følelser, forvirring, manipulering av tillit, bruk av teknologi og mye mer. Dette er et helt unikt foredrag hvor underholdning og magi krydres med et faglig og viktig innhold for å sikre god bevisstgjøring.

Motivasjonsforedrag: Hårete mål og målrettet arbeid

Rune har hatt 15 fantastiske år som aktiv konkurransetryllekunstner! Priser fra Norge, Sverige, Italia, England, Frankrike og USA. I 2019 holder han 21 show på selveste Magic Castle i Los Angeles. Og eneste i verden som har fått 2 gullknapper fra 2 ulike talentshow i 2 ulike land! Her får du høre alt om de syke forberedelsene, de merkelige og underlige tipsene og opplevelsene underveis. Her lærer du hvordan du jobber med hårete mål, - og når dem. Fullstendig uavhengig av trylling, - dette kan du oversette til din organisasjons behov for å jobbe målrettet! Foredraget passer spesielt godt for prosjektledere, ledere og mellomledere, men også vanlig ansatte.

PASSORDHELVETE, - hvordan overleve på magisk vis!

Uansett hvilken arena vi er på, jobb eller privat, så har vi de samme utfordringene til passord. De skal muligens både være komplekse, lange og unike for alle de tjenestene du benytter. Hva er egentlig et passord, hvor mange passord har vi, hvordan hackes passord og hvordan kan vi på en enkel, sikker og magisk måte ivareta sikre og gode passord, en gang for alle? Passordhelvete treffer tematikken midt på kornet og vil få deg til å endre din hygiene på nett! Foredraget passer for alle målgrupper, - ledelsen, ansatte og teknologer. Dette er et høyst populært og godt mottatt foredrag, og var i 2021 det mest bookede foredraget gjennom NorSIS’ Nasjonal Sikkerhetsmåned.

Hva er egentlig DARK WEB?

Du har hørt om det, men du aner egentlig ikke hva de snakker om. Men, - Dark Web er en del av internett hvor det meste av kriminelle tjenester omsettes. Både de mindre alvorlige, - men også de du aldri i din vildeste fantasi kunne tenke eksisterte. Men, hvordan fungerer Dark Web, sånn egentlig? Hvordan ser det ut? Hvordan kommer man seg inn? Hva omsettes, til hvilken pris? Hvor forferdelig er dette stedet? Er det for hvem som helst og hva kan konsekvensen være ved å oppsøke det? Kom å se og opplev DarkWeb. Vi advarer på forhånd! - Oppsøk ALDRI Dark Web - det kan få særdeles alvorlige konsekvenser for deg privat, - og som selskap. Dette foredraget vil endre ditt syn på internett, for alltid.

Opp av soafen, dovengriser!

Vi ligger i sofaen og hører om alle IT-hendelser, angrep og farer vi utsettes for. Men et fåtall av oss gidder å løfte en finger og tror fortsatt ``dette skjer da ikke meg``. Opp av sofaen, dovengriser! - Hva må DU gjøre, for at DU skal være SIKRERE på nett? Det er på tide at vi alle gjør et løft og tar et kraftig tak i utfordringene som truer både næringslivet og vårt eget personvern på nett. Her får du 20 magiske tips og tricks presentert på en måte som kun tryllekunstner og foredragsholder Rune Carlsen kan!

Trygghet for kidsa!

Vi lærer barne våre å se seg for i trafikken og å holde hånda til en voksen i store folkemengder. Sikkerhet på nett starter med foreldres ansvar for å vise en trygg vei. Internett er et fantastisk og nødvendig sted for barn i dagens samfunn. Men mange barn og unge blir også lurt og utnyttet av voksne på nett. Disse typer kriminelle voksne er der barna dine er, på chat, spill og andre areana. Foredraget passer for alle ansatte, voksne og foreldre som ønsker å beskytte sine barn mot overgrep på nett og gi barna et trygt sted å være.

Ditt digitale fotavtrykk

Har DU kontroll på ditt analoge eller digitale fotavtrykk? NEPPE! Vi er alle mer eller mindre aktive på nett. Noen mer enn andre. Men hvilket digitalt fotavtrykk legger du faktisk igjen på nett? Hva er det som lagres og hvor? Og hvordan kan vi benytte metoder og teknikker for å innhente denne informasjonen, for så å utnytte deg i en fremtidig svindel? Og hva mener vi med analogt fotavtrykk, - kan det også utnyttes i svindel? Kom å hør, lær og se hvordan dette henger sammen og se hvordan vi enkelt finner informasjon om hverandre, online!

Smart eller regelrett dum?

IoT, eller Internet of Things. Vi bruker det alle sammen, - og vi elsker det. Det gjør hverdagen vår tilsynelatene enklere, smartere, mer effektiv, - eller bare kulere. Tror vi. Har vi egentlig noe som helst kontroll på hva som egentlig skjer i disse duppedittene som er i ferd med å ta over hverdagen vår? Hvilke data deles med hvem? Tror du virkelig en enhet fra eBay til $10 har innebygd sikkerhet som ivaretar vårt personvern? Er vår egen naivitet i ferd med å ta livet av vår egen sikkerhet? Hvilket ansvar må du som forbruker ta for å unngå å potensielt få livet ditt blottlagt for en hel verden? Foredraget passer alle ansatte.

SHIT! Æ E HÆKKA!

Er du som norges befolkning generelt? Tror godt om alle, går med nisselua i hånda og overhodet ikke bekymret for ditt digitale liv? Går du rundt og tror at det ikke skjer deg? At det skjer bare alle de andre? Det er bare et spørsmål om tid, før også du blir hacket. I en eller annen form. Passord på avvie, sosiale medier slettes, noen tar over dine kontoer og overtar ditt liv på nett. I verste fall et realt og forferdelig IT-tyveri. Hva gjør du når dette skjer? Hva er konsekvensene? Og ikke minst, hvordan unngår du at dette skjer? Historier fra virkeligheten og ikke minst et aldri så varsko for ditt liv online!

Det umulige er mulig!

Dette er et foredrag som kombinerer mystikk, historie, trylleshow og magi i skjønn forening! Helt siden 80-tallet har vi både hatet og elsket denne kuben. Den har vært med oss i over 40 år. Nå har den igjen sin renesanse! Men hva er det som skjuler seg bak denne kuben? Hvordan fungerer den egentlig? Hva er det som gjør den så interessant, utfordrende og umulig på samme tidspunkt? Og hvilke endeløse fakta eksisterer om denne kuben? Med TO GULLKNAPPER og en unik innsikt i kuben, - her blir det humor, fakta og trylleshow med leketøyet som alle har et forhold til!

Så enkelt blir du lurt!

Trusselbildet i hverdagen til alle som benytter IT i hvilken som helst grad, er drastisk økende. Vi lar oss lure av de enkleste ting, uten at vi egentlig er klar over det. Vi handler på ren rutine, og angriperne utnytter vår mangel på kunnskap, oppmerksomhet og bevissthet. Hvilke konsekvenser får dette for privatpersoner, ansatte, systemer eller større selskap? Hvorfor blir vi lurt og hva kan vi gjøre med det? Foredraget passer for alle ansatte, ledere og teknologer.

Gikk DU i garnet?

Sammen med kunden utføres det en phishingøvelse på selskapet, hvor Rune tilbyr sin ekspertise inn i utvalg av phishingøvelser/tematikk og fremgangsmåte. I tillegg blir resultatet og analysen presentert for deltakerne i etterkant, på en magisk og unik måte, som får frem det viktige budskapet,- hva konsekvensen av en slik øvelse KUNNE vært.