Rune Carlsen med EM-sølv i trylling!

EM-sølv i trylling - Rune Carlsen

Rune Carlsen med EM-sølv i trylling!

26. mai 2024 kunne tryllekunstner Rune Carlsen heve pokalen som bevis på sitt EM-sølv i trylling, – og at han er i europatoppen i trylling. Med sølv-medalje i Europamesterskapet i trylling viser han muskler fremfor neste års verdensmesterskap i Italia! Rune representerte Norge som eneste deltaker blant 80 konkurrenter fra hele Europa. Etter tusenvis av timer og 11 år med forberedelser, tok han sølvet i kategorien “Mikro Magi” hjem til Norge! Arrangøren av EM og VM i trylling er FISM – og det ble i år arrangert i Saint-Vincent i Italia.

EM-sølv i trylling - Rune Carlsen

Hvordan var konkurransen i Europamesterskapet?

«Tryllekonkurranser er veldig spesielle, og du vet aldri helt hva dommerne kommer til å like. Selv om de har regelbøker og mye å bedømme deg på, er det likevel også noe subjektivt. Konkurransen var knallhard, og det var tett i toppen. Heldigvis gikk det min vei denne gangen.»

Er det bare flaks?

«Absolutt ikke, det er tusenvis av timer og mange års forberedelser som ligger bak dette. Men det må også klaffe der og da, og du må ha dagen uten noen feil. For min del ble det en 100% gjennomføring, hvor alt av teknikk satt som det skulle, og dommerne lot seg begeistre.»

Hvordan var følelsene før premieutdelingen?
«For å være helt ærlig, – ikke veldig gode. Jeg hadde sett de aller fleste konkurrentene mine opptre, og det var mye bra. Samtidig glemmer man fort at man selv også har vært bra, og tror gjerne at andre som er gode, er så mye bedre enn seg selv. Man glemmer også at dommerne ser deg for første gang, og ikke for kanskje 10.000ende gang, som en selv har sett akta. Så jeg var nervøs, og desto mer glad og overrasket da sølvet ble annonsert.»

Er det surt å gå glipp av gullet?
«På ingen måte. Jeg har jobbet målrettet i mange år for å få en topp 3 plassering i EM. Nå har jeg klart det som var målet mitt. Avstanden opp til gullet denne gang var for stor, men om ett år er det VM, og da skal jeg prøve igjen!»

Hvordan føler du deg nå i etterkant, med EM-sølv i trylling?
«Det er som om lufta går ut av en. Man har vært ekstremt fokusert og målrettet i så mange år, og ekstremt fokusert de siste månedene. Det gjør noe med kroppen, kreftene og det psykiske og mentale. Når resultatet foreligger, og det har gått noen timer, så kjenner du på kroppen hvor ekstremt sliten og glad du er. På en måte vil du ikke røre trylling på lang tid, samtidig er jeg bare dagen etterpå i full gang med å planlegge videre planer for VM i 2025. Det er litt surrealistisk på en måte.»

Hvordan skal du lykkes i VM?
«Det blir ekstremt vanskelig. Men jeg skal forsøke. Det viktigste å huske i slike konkurranser er at man kun kan gjøre noe med sin egen fremføring og kvalitet. Man kan aldri påvirke de andre. Men det blir hardt arbeid, som alltid. Men det er akkurat det jeg elsker: utfordringer og kreativitet for å mestre sine målsetninger.»

Om ett år arrangeres verdensmesterskapet i trylling i Italia. Før den tid skal mange hundre timer investeres i håp om å nå helt til toppen.