Hvor lærer man trylling best?

harry potter bøker

Hvor lærer man trylling best?

Alle ønsker å kunne et trylletricks eller to, men hvor lærer man trylling best?

Dette er ikke unikt for barn eller for voksne. Alle ønsker å kunne lære et tricks og i etterkan gjøre dette på sine venner. Morsomt er det likevel å høre at det må være enkelt å utføre, og kreve minst mulig øving. Og jeg som trodde tryllekunstnere var verdens sløveste og lateste? Lekfolk er værre! Men det er en annen ball.

Jeg har i alle mine år, gjort det til en tradisjon å lære bort et tricks i mine closeup-shows. Hvorfor? Hvorfor ikke!? En av tricksene jeg lærer bort, er faktisk et meget bra tricks, et som lurer alle tilstede, og som de færreste på noen måte klarer å backtracke. Så hvorfor lærer jeg det bort? Personlig ser jeg ingen problem med det. Det er hyggelig å gi noe ekstra, og for å være helt ærlig, jeg har vel aldri møtt noen av de i etterkant, som har verken husket detaljene i trickset eller som kunne utført det på meg i etterkant. Lekfolk er late, enkelt og greit.

tryllekunstner-rune-carlsen-tryllestav-bok

Mange medier

Mange spør meg også, – «Hvor lærer man trylling best?». Forsåvidt et veldig godt spørsmål, med vedlig mange svar. Noen vil umiddelbart si YouTube eller Google. Andre har hørt om magiske klubber, som Magiske Cirkel Norge, eller andre, hvor vi visstnok lærer tricks av hverandre. Noen strekker seg til å nevne DVDer, mens noen av de eldre husker medier som VHS. De færreste nevner kanskje de beste kildene, nemlig bøker. Og ofte kan du også finne gratis bøker om trylling og magi, med meget gode effekter, på biblioteket. Alle disse mediene er selvsagt medier hvor du kan lære trylling, uheldigvis vil mange si. Å lære trylling på YouTube vil nok for mange være en forferdelig tilnærming, mens for andre være en fantastisk tilnærming til en ny magisk verden. Uansett medie, så har alle sine fordeler og ulemper.

Likevel er nok idag den beste måten å lære trylling på, vha en mentor eller personlig trening. Dette skiller seg ikke ut fra andre idretter eller kunstformer, hvor du har en slik oppfølging og tilnærming. Men de færreste har mulighet til å gå på en skole eller et studie i magi, som vi finner veldig vanlig i f.eks Asia. Faktisk trenger du ikke å dra lengere enn til Sverige for å finne en slik ordning. Så veldig ofte er magi en veldig individuell tilnærming og opplæring.

 

Bøker er best

Så, hvor lærer man best trylling? Uten tvil, i bøker! Men hvorfor er det overlegent best å lære trylling vha bøker? Misforstå meg rett, jeg elsker videor, og kan til og med ty til YouTube fra tid til annen. Men bøker, er utvilsomt det beste, og det er det flere grunner til.

Dersom det er en god video, kan du være sikker på at den eksakte videoen du ser på, har blitt sett av hundretusenvis av andre. De har lært det samme trickset, på eksakt samme måte, uten noen varians i sin fremføring eller innpakning. Video-slukere tenderer til å sluke alt, ikke bare effekten, men hele pakka.

YouTube-filmer er dessuten særdes ofte elendig kvalitet. Det er ofte ungdommer, som har kjøpt et tricks, og som ønsker å avsløre det på YouTube av en enkel grunn. Få seere og views. De har ingen interesse for magi og dens historikk og underholdningsverdi.

Tryllekunstnere selv sier det veldig enkelt. «Det beste stedet å skjule en hemmelighet, er i en bok». Hvis du vil finne de virkelig godbitene, som få andre gjør, bør du se i bøker. Ja, det kan ta noe mer tid å lære fra bøker enn det tar fra DVDer og andre mer visuelle medier, men det er kostnaden du får betale for å være original. Det er den ekstra innsatsen, den dedikerte inngangen og øvingen som skiller de gode fra de middelmådige.