Hjerter Konge har en spesiell historie

Tryllekunstner og hjerter konge

Hjerter Konge har en spesiell historie

suicide-king-tryllekunster-rune-carlsen-magisk-underholdning-hjerter-kongeHjerter Konge er ett av kortene med mest mystikk rundt seg. Du trodde en kortstokk bare var en kortstokk? Vel, historien bak flere av kortene er ganske unike, og den beste av alle er den som populært kalles Suicide King.

Enhver tryllekunstner som tar underholdning seriøst, har et korttricks i ermet. Bokstavelig talt. Korttricks er generelt sett veldig populære både blant tryllekunstnere og publikum, og tryllekunstnere verden over kommer opp med nye effekter hele tiden. Men, visste du at kortene i seg selv, har en mer spesiell historie enn at de bare er verdier og bilder?

Selv om du skulle være fan av korttricks, ja selv om du skulle være en ihuga tryllekunstner, er sansynligheten for at du kjenner denne historien, liten. Historien dreier seg om de 4 kongene i en kortstokk, og spesielt hjerter konge. Eller Suicide King, som han også kalles.

Ruter konge har sitt opphav fra Julius Caesar, som var ekstremt rik. Kløver konge representerer Aleksander den Store, som var en stor hersker. Spar konge representeres av David av Israel, han var en stor kriger, musiker, poet og ikke minst, konge. Men den mest interessante historien her, er om hjerter konge, «The Suicide King». Den representeres av Charles VII av Frankrike, som var en mentalt forstyrret monark, som styrte Frankrike på 1400-tallet. Og det er historien her, som er interessant.

 

Planlagt selvmord, eller tilfeldighet?

Det er mange vandrehistorier rundt Suicide King. Veldig mange kortstokker har tatt med disse historiene inn i sitt design av bildet av hjerter konge. Hvis du ser nøye på kortstokker generelt, så vil du ofte se at hjerter konge er en konge, som holder et sverd mot sitt hode. Er dette tilfeldig? Isåfall, hvorfor har nesten alle kortstokker et slikt design? Nei, historien her er både mystisk og spesiell.

Charles av Frankrike var veldig interessert i kort, og etterhvert som han ble syk og sengeliggende, brukte han mer og mer tid på kortstokker og enkle kortspill. Men, historien sier at Charles etterhvert ble såpass syk, rett og slett mentalt forvirret. I 2 år var Charles sengeliggende, og det var da det slo han at hjerter konge tross alt er kort nr 13 i en kortstokk, som igjen ga han ulykke. Hans paranoia ble så intens at han til slutt ble erklært sinnsyk av sin sønn. Mange måneder senere fant en lege Charles stående foran et stort vindu med en stort sverd i hånda. Det hele endte med at han drepte seg selv ved å stikke sverdet gjennom sitt hode, før han kollapset. Siden den gang, har hjerter konge blitt kalt «Suicide King», eller selvmordskongen, om du vil. Designet på kortstokker som startet med kun hans hode, endret seg til å være en konge med et sverd mot hans hode.

Men, det stopper ikke der. Selv om de fleste trodde at Charles var sinnsyk, mener noen andre at det hele var en planlagt affære. Charles tok selvmord 7.6.1462. Pussig nok er det også en veldig spesiell dato, sett i lys av denne historien. 7+6 = 13. 1+4+6+2 = 13. Kanskje er dette bare tilfeldigheter, men «Suicide King» får utvilsomt en mystisk mening eller morsom historie.

 

Eller, bare dårlige kopier?

Nå er det jo ikke slik at det bare er én historie som forklarer dette designet. Det finnes mange andre forklaringer på hvorfor hjerter konge ser ut som den gjør. Den offisielle Wikipedia, forholder seg til en helt annen forklaring.

suicide king

Historien her forteller at det er kortdesignere gjennom flere hundre år, som har vært dårlige til å kopiere tidligere versjoner av kortdesignet. De mener at det hele startet med en øks mot hodet, og som etterhvert har blitt et sverd inn i hodet. Men Wiki sier ingenting om hvorfor hjerter konge, eller Suicide King, i det hele tatt har et sverd eller et øks mot sitt hode.

Kanskje er historien med Charles sann?