Houdini – hvem var han egentlig?

harry houdini

Houdini – hvem var han egentlig?

Fakta om Houdini
Det er mange fakta om Houdini å finne, men noen skiller seg mer ut enn andre. Visste du at han døde på selveste Halloween i 1926? En meget spesiell dato for en av tidenes største tryllekunstnere!

Houdini, – en legende

Det er nok unødvendig å skrive, men hvis en eller annen person snakker om trylling, tricks eller illusjon, så er ofte Harry Houdini det første og største navnet de kommer på. Han har i mange år allerede vært en legende. Hans tricks og fremtredener var så imponerende og så uforståelige at mange tilskuere, trodde de var vitne til trolldom. Harry Houdini var på mange måter en innovator innen magien. Han var på ingen måte var redd for å prøve noe nytt. Selv idag er noen av tricksene hans uforklart og få kan gjenta noen av hans effekter.

Nå het han jo faktisk ikke Harry Houdini en gang, han het faktisk Ehrich Weiss. Han var født i Ungarn, og senere emmigrert til USA. På sin «Tombstone» har han faktisk inngravert logoen til S.A.M (Society of American Magicians), som han var president av, da han døde. Den dag idag, holder S.A.M en egen seremoni på hans gravplass i Queens, New York.

Fakta om Houdini stopper ikke der. Harry Houdini var også en fantastisk atlet. Han trente masse, og var også i sin ungdom en amatørbokser. Mange påstår at hans fysiske form var mye av suksessen for hans suksess med illusjoner og stunt.

Under første verdenskrig underholdte Harry Houdini ulike tropper i militæret. Han viste hvordan man kunne bryte seg ut av rep, håndjern og skipsvrak.

En magisk død

Pussig nok døde Harry Houdini 31. oktober 1926, på selveste Halloween. Det høres kanskje litt passende ut at en tryllekunstner av en slik rang, fant sin fred på den mest magiske dagene av alle? Halloween er en mystisk helligdag den dag idag, og blir feiret på mange ulike og bizarre måter. Mange tror at ånder og alle slags demoner og supernaturlige enheter våkner på Halloween. Hva med vår venn Houdini?

I all informasjon man finner rundt fakta om Houdini er kanskje hans død den mest interessante. Det er nemlig ikke bare at han døde på Halloween som gjør døden spesiell, men han døde også i en alder av 52. Eksakt det samme antall kort som det er i en helt kortstokk. Tilfeldigheter?

Før Houdini døde, fortalte han sin kjære kone Bess, at han ville forsøke å sende henne en melding fra graven. Bess hadde spirituelle seanser i mange år etter  Houdini døde, ved hans grav. På hver Halloween prøvde hun å nå ut til Houdini, og motta et signal fra han. Mange respekterte tryllekunstnere fulgte disse seansene på den tiden, men det tok etterhvert slutt. Etter 10 år stoppet Bess denne tradisjonen, men mange andre tryllekunstnere har forsøkt å nå en av verdens største tryllekunstnere, på selveste Halloween.

Mystisk død

Selv etter hans død finner vi interessante fakta om Houdini.  Selv de mest skeptiske individer kan ikke benekte at Houdinis død, som hele hans liv, også er et mysterium. Hele hans liv var en intens affære, og selv etter hans død diskuteres det om hans tricks og effekter, hans ferdigheter og evner. Var han bare en fantastisk illusjonist, eller hadde han noen form for supernaturlige krefter? Det får vi aldri vite, men selv dødsfallet var magisk rundt Houdini.

Selv om han hadde vært syk i lengre tid, var det lenge en tro på at han døde etter flere slag i magen. Noen dager før han døde, ble han spurt om noen kunne slå han i magen, for å se om han kunne takle slagene. Houdini mottok slagene, uten noen tegn til skade. Mange trodde i etterkant av hans død, at det var dette som hadde tatt livet av Houdini. Det var det dog ikke. Han døde av naturlige årsaker, ikke indre blødninger fra noen slag.