Betydningen av magi historisk og nå

gammel og ung

Betydningen av magi historisk og nå

betydningen av magi

Selvsagt har de fleste av oss en indre tro på fantastiske ting. Mange av oss elsker all slags underholdning med trylling og tryllekunstnere. Selv om vi vet at det er tricks eller illusjoner som lurer vår oppfatning av virkeligheten, ønsker vi likevel å tro på paranormale muligheter. Men hva er egentlig betydningen av magi, historisk og i nyere tid? 

 

Historisk

Mennesker har trodd og ønsket å trodd på magi siden tidenes begynnelse. Betydningen av magi har således mange sider. Fra gammel tid, brukte grekerne ord som «Magike Techne», som betød «Art of Magic», eller «Tryllekunst» om du vil. På samme tid var det ofte også prester som bedrev Magi i Persia. Det samme skjedde i gamle Babylon, og stod også veldig sentralt hos druidene. De foretrakk også å gå i hvite frakker og spise vegetar mat. Livet deres var veldig primitivt og de tilba ingen idoler.

Egypterne hadde også sine magiske øvelser, som også Romenerne hadde. Noen av aspektene til magi og trylling var basert på religion og var ment som en kanal for hedenske guder.

Den mer eller mindre kjente  Aleister Crowley bestemte seg en gang i tiden for å skrive Magic som Magick. Han følte at han trengte å skille mellom tricks og illusjon som ble utført av gatetryllekunstnere, og de som bedrev ekte magi. Dette var gjerne de som bedrev spirituelle rutiner, som var ment for å avsløre vår tilstedeværelse.

Noen aspekter med magi er også avbildet i bibelen. I de hellige skriftene blir det hevdet at magi er djevelens verk, som ikke burde praktiseres av kristne.

 

Nyere tid

I nyere tid har betydningen av magi en helt annen vinkling og fokus. På ulike måter, har magi i lang tid vært en genuin del av vår kultur. I disse dager, er vi veldig vant til å se trylling og magi utført både closeup, på gata, og closeup i andre selskaper. Vi ser en rekke filmer og tv-serier som har sterkt fokus på supernaturlige aspekter med magi, og spesialeffekter bidrar til at vi bedyrer de fantastiske illusjonene som lages for skjerm.

Det er vanskelig å si hvor mye magi og trylling påvirker dagens moderne samfunn, men tusenvis av filmer, spill og bøker inneholder og omhandler mange ulike supernaturlige og paranormale krefter som fort kan kobles til magi og trylling.

Til syvende og sist så må vi alle antageligvis innrømme at vi gjerne skulle ønske at det fantes en magisk verden som eksisterer, helt utenfor menneskelig forståelse. Hvorfor skulle vi ellers være så interessert i magi, trylling og ikke minst, være så ivrige for å se på trylleshow? Se på Las Vegas, – hva hadde den byen vært uten magi og trylling?