4F for verdens beste tryllekunstnere

logoen til 4f

4F for verdens beste tryllekunstnere

4F kongressen logo

Hva er 4F?

4F kongresen eller FFFF står for «»Fechter´s Finger Flicking Frolic» er en kongress som ble etablert i 1971 i New York av Eddie Fechter, Bill Okal og Obie Obrien. Målet var å etablere en kongress som kun var dedikert til closeup, eller nærmagi, om du vil. Obie Obrien er den som nå har ansvaret for kongressen, som arrangeres hvert år, siste uken i april.

 

Hvordan bli med i 4F?

Siden 1971 har 4F kongressen vært basert på at man må inviteres for å kunne være med. 4F kongressen har som retningslinjer at den kun skal inneholde de beste tryllekunstnerne eller artistene i verden. Invitasjonen er det kun Obie Obrien som kan sende deg, og det er en personlig invitasjon. For å få mulighet til å få en slik invitasjon må du ha to sponsorer som har vært på 4F tidligere, og som er villig til å ofre sin stolthet for deg. De må søke om at en person skal kunne inviteres av Obie.

En annen mulighet er at du vinner internasjonale konkurranser, som Obie overværer. Han er på de fleste større konkurranser i verden, og vinner du en av disse, er mulighetene tilstede for en direkte invitasjon fra Obie.

 

Rune Carlsen på 4F kongressen i 2014Hva forventes i 4F?

Førstegangsreisende må fremføre en akt som er minst 6-7 minutter. Det må være høy kvalitet som vil imponere øvrige medlemmer og inviterte på kongressen. De 3 første årene forventes det at du har tilsvarende fremførelse, før du evt kan anses som medlem av 4F. Dersom du ikke holder høy nok standard, vil du ikke bli invitert tilbake.

Selv etter å ha blitt tatt inn i det gode selskap, må du alltid være forberedt til å fremføre en akt. Selv om du ikke er satt opp på programmet for noen av de 6-8 closeupshowene under konferansen, må du alltid være forberedt. Er du ikke forberedt til noe slik, mister du muligheten til å komme tilbake.

 

4F er unik

Det som gjør 4F kongressen så utrolig spesiell, er den unike atmosfæren på kongressen. Her er det kun top-utøvere, som du garantert har hørt om, lest om, sett DVDer, eller VHSer til. Kvaliteten er skremmende, og man kan til tider lurer på hva man selv egentlig gjør i det gode selskap. Kameratskapet, samholdet og den unike familiefølelsen finner du ingen andre steder, og er noe du aldri vil glemme.

Det kan være flere grunner til at du evt også ikke mottar invitasjon til kongressen lengre. Du har utført dårlig kameratskap med dine kolleger, du har ikke deltatt på 3 sammenhengende år, du har ikke oppdatert arrangementskomiteen med adresseendringer, eller andre negative holdninger eller handlinger. Hvis du skulle dukke opp på kongressen uten en invitasjon, vil du aldri bli invitert igjen, og blir utstengt for all fremtid.

Og for all del, – alle får en pin som må bæres med stolthet til enhver tid.

 

Min tid i 4F

Selv ble jeg invitert til 4F kongressen og inn i det gode selskap i 2013, og var der for første gang i 2014. Jeg ble invitert direkte av Obie etter jeg vant Closeup-konkurranse under Milan Closeup Symposium i Italia. Min første deltakelse på 4F var i 2014, og det var med ekstrem ydmykhet man deltok. Fremførelsen gikk såpass bra at jeg ble re-invitert for 2015, og skal nå fremføre en ny rutine under arrangementet i april 2015, i Buffalo, New York.