Kaniner og tryllekunstnere
3855
post-template-default,single,single-post,postid-3855,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Kaniner og tryllekunstnere

17 nov Kaniner og tryllekunstnere

Det er vel unødvendig å poengtere at det er spesifikt ett dyr som relateres til tryllekunstnere. Kaninen. Men hva er det med kaniner og tryllekunstnere som gjør dette til et så himla kjent tricks?

En av de mest kjente tryllekunstene er faktisk det enkle og banale, å dra en kanin opp fra en hatt. Alle kan relatere seg til dette, men hvor mange har egentlig faktisk sett en kanin komme opp av en hatt? Det er et veldig kjent bilde av en typisk tryllekunstner og tryllekunst, men hvor kommer kombinasjonen kaniner og tryllekunstnere fra?

Kaniner og tryllekunstnere

 

 

 

Barn og kaniner

Tryllekunstnere idag, bruker dette svært sjelden. De som tryller for barn bruker gjerne kaniner, men ikke nødvendigvis en hatt. Faktisk er det vel særdeles sjelden at barnetryllekunstnere i det hele tatt har en tryllehatt. Hvor kommer denne kombinasjonen fra? Likevel lever dette bildet og uttrykket å dra opp en kanin fra hatten. Ironisk sett, er dette sett på et morsomt og søtt tricks, hvor en kanin sitter trangt og forferdelig i en boks eller hatt, og blir dratt opp av øra.

Den første tryllekunstneren som gjorde dette trickset populært var faktisk John Henry Anderson (1814-1874). Dette etter at Louis Comte fremførte det for første gang, også i 1814. Henry var forøvrig også veldig kjent for sin «kulefangst», som er kjent som det farligste trickset i miljøet.

På den tiden ble tryllekunstnere som dro kaniner opp av hatten, godt likt. Men man kan vel neppe påstår at det idag, nesten 100 år senere, er et veldig imponerende tricks. Selv barn vil idag ha problemer med å finne både underholdningen og det magiske ved kaniner og tryllekunstnere. Morsomt er det likevel at dette trickset er såpass kjent at bare synet av en kanin, vil minne deg på at det har med trylling og tryllekunstnere å gjøre.

 

Hvorfor en hatt?

En annen interessant vinkling, er motivasjonen til å kombinere en hatt og en kanin. Hvor i all verden kommer dette fra? En hatt er historisk sett blir synonymt med en tryllekunstner, men det går mange flere år tilbake enn til 1800-tallet. Så plutselig får en fyr en ide om å bruke en kanin. I en hatt? Hvorfor? Kan det være så enkelt at det for en tryllekunstner «makes sense»? Man gjør det det for lekfolk? Egentlig ikke. Dette peker faktisk på et større tema innen magien, hvorfor tryllekunstnere gjør som de gjør. Ofte mangler vi motivasjon for det vi gjør, men vi gjør det, fordi vi kan.

Det nærmeste man kan finne en kobling mellom en hatt og en kanin, er at hatten i seg selv var et mye brukt kostyme på den tiden, og at den var godt egnet for å trylle ting inn og ut av.

 

Fremtiden er dyster

Kaniner og tryllekunstnere kan muligens også bli mer sjelden å se i fremtiden. I USA er reglene rundt bruk av kaniner blitt veldig strengt. Det er faktisk gått så langt at tryllekunstnere må ha et sertifikat for å kunne bruke kaniner, og er pålagt en å ha en kriseplan for kaninen man bruker, om det skulle bli dårlig vær…

 

No Comments

Post A Comment

Kontakt Tryllekunstner Rune Carlsen og Magisk Underholdning nå! – Sikre deg internasjonalt premiert underholdning og magi!